Dit weekend finale internationale wedstrijd in Conservatorium

Jongeren spelen Bach op accordeon

Jongeren spelen Bach op accordeon

Elke De Meester, die al accordeon speelt sinds ze vijf jaar oud is: 'Dit instrument wordt verkeerdelijk enkel geassocieerd met hoempapa en schlagermuziek.' fvv Foto: © fvv

GENT - Zestien jonge accordeonisten met een muziekopleiding nemen dit weekeinde in het Conservatorium deel aan een internationale wedstrijd. Onder hen de Gentse Elke De Meester.

Rotary Club Gent houdt al elf jaar na elkaar een internationaal concours voor jonge klassieke muzikanten. 'We willen op die manier de jeugd een kans geven hun talent te tonen', zegt Denis Clement, professor Cardiologie en zelf amateur pianist, die de wedstrijd destijds lanceerde.

Kermis

De deelnemers zijn laatstejaarsstudenten of pas afgestudeerden aan muziekconservatoria. Elk jaar draait de wedstrijd rond een ander instrument en dit jaar is dat dus de accordeon.

Elke De Meester (24) is een van de deelnemers: 'Accordeon wordt nog vaak geassocieerd met kermis, hoempapa en schlagermuziek, maar accordeon is een heel veelzijdig instrument én een volwaardig instrument waarmee je ook klassieke muziek kan spelen. Je kan er perfect klassieke en oude muziek van Bach op spelen.'

Vandaag zaterdag, finaleconcerten, Conservatorium, Hoogpoort 64, van 14 tot 19 uur, gratis. Zondag, concert van de laureaten, 20 uur, toegangsticket: 30 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio