Zondagsopeningen B-Park lokken shoppers

Klanten vinden de weg naar winkelcentrum

Klanten vinden de weg naar winkelcentrum

De Carrefour is iedere zondag open en werd volledig heringericht, twee factoren die een rol spelen in het groeiend succes van B-Park.

BRUGGE - De klanten vinden massaal de weg naar het winkelcentrum B-Park. Alle winkels zagen hun omzet de voorbije maanden stijgen. De Carrefour werd alvast grondig onder handen genomen om nog meer klanten aan te trekken.

Het gaat goed met het winkelcentrum B-Park aan de Blankenbergsesteenweg. Sinds oktober 2008 zien ze alleen maar het aantal bezoekers stijgen. De eerste jaren raakten ze helemaal niet aan de vier miljoen klanten per jaar die ze hadden vooropgesteld.

De grote publiekstrekkers voor dit 42.000 vierkante meter grote winkelcentrum zijn Decathlon en Carrefour Planet. Decathlon blijft op bepaalde zondagen open terwijl Carrefour Planet elke zondag en feestdag open is.

Uit alle hoeken

'Bij Carrefour krijgen wij op zondag de mensen over de vloer die de andere dagen van de week geen tijd hebben voor hun boodschappen. Ze komen uit alle hoeken van de regio gaande van Oostende, de Oostkust, Zeeuws-Vlaanderen tot mensen uit de streek van Maldegem. Ze vinden het leuk dat ze bij ons een gevarieerd aanbod van producten vinden op zondag', vertelt winkeldirecteur Peter Bruyneel van Carrefour Planet.

Het winkelcentrum moet nu nog meer volk over de vloer krijgen na de volledige herinrichting van de Carrefourdie nu de naam Carrefour Planet kreeg.

'We zijn de eerste Carrefour Planet in West-Vlaanderen. Nieuw zijn de twee ingangenwaarbij klanten voor hun dagelijkse aankopen meteen in de food afdeling terechtkomen zonder nog langer door de non-food te moeten. Alle afdelingen zijn nu netjes aangegeven met grote verlichte borden waarbij je meteen de vershoek of pakweg wijnafdelingkan terugvinden. Daarnaast hebben wij nog een evenementenzone en een seizoensgebonden afdeling', vertelt Peter Bruyneel die zijn aantal personeelsbestand ook zag stijgen en nu 175 personeelsleden in dienst heeft.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio