Licht op groen voor ondergrondse megaparking aan kust

Licht op groen voor ondergrondse megaparking aan kust

Schepen Janna Rommel-Opstaele en burgemeester Landuyt op de site. Foto: vln

MIDDELKERKE - De gemeenteraad heeft beslist om de tennis- en minigolfsite aan de Leopoldlaan te verkopen. Bedoeling is om er een ondergrondse parking van te maken.

De minimumverkoopprijs van de site bedraagt 4,3 miljoen euro, en er zijn voorwaarden aan verbonden, legt burgemeester Michel Landuyt (Open VLD) uit. 'De koper moet er een grote ondergrondse parking van 3 verdiepingen bouwen, meteen goed voor ruim 900 parkeerplaatsen. Eenmaal af zal de gemeente eigenaar worden van de rotatieparking en daarvoor de verkoopprijs terugbetalen.'

'Voor de gemeente zou dit dus financieel een gunstige operatie betekenen want wij krijgen er een ruime parking bij op een echte toplocatie. De bovengrond behouden we. Die willen we ombouwen tot een groene ruimte voor zachte recreatie', aldus nog de burgemeester.

'Investeerders kunnen alleszins op beide oren slapen dat ze op deze site mogen bouwen', voegt schepen van Openbare Werken Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) eraan toe. 'Het gemeentebestuur verkreeg eerder al een bouwvergunning. De openbare verkoop van de site vindt plaats op 29 juni.'

N-VA Middelkerke heeft alvast een tussenoplossing voor de site. 'Maak er in afwachting van de werken een openbare parking van met plaats voor 300 voertuigen', geeft Eddy Van Den Broucke mee.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio