Leerlingen in het wiel van Kris Boeckmans

Leerlingen in het wiel van Kris Boeckmans

Het werd een leuke fietstocht. jaa Foto: © jaa

SCHOTEN/SCHILDE - De zesdeklassers van Sint-Filippus mochten deze week profrenner Kris Boeckmans proberen te volgen op een trainingsrit. Op verzoek van juffrouw Tina Van Oosterwijck legde de profrenner uit buurgemeente Schilde samen met haar zesdeklassers het parcours van Superfietser af.

De gemeente Schoten organiseert jaarlijks samen met alle lagere scholen een rijvaardigheidsexamen ter voorbereiding van volgend schooljaar. Het merendeel van deze twaalfjarigen moet dan immers elke dag een stuk verder van huis naar de grote school fietsen. 'Er werd de voorbije weken al hard geoefend en Kris was als 'superfietser' zo vriendelijk om een training te begeleiden', vertelt juffrouw Tina.

Toen Kris Boeckmans, die vishandelaar Jos Jacobs en fietsenmaker Bart Van Beethoven bij had als helpers, zich met zijn ultralichte bolide aanmeldde aan de schoolpoort, steeg een luid gegil op bij de opgewonden leerlingen. Vervolgens zette het pelotonnetje zich in het wiel van de seizoensrevelatie voor een rit van zo'n 12 kilometer langs kruispunten, verkeerslichten, bruggetjes en andere hindernissen. Het grote 'Superfietser'-examen voor de leerlingen van Sint-Filippus volgt op 5 juni. Deze oefenrit verliep alleszins feilloos.

'Dit is een knap initiatief. Ik probeer als wielrenner de verkeersregels zelf altijd te respecteren tijdens mijn trainingen. Elke dag weer stel ik vast dat veel zwakke weggebruikers die regels aan hun laars lappen. Ze beseffen niet welke risico's ze lopen', aldus de renner van Vacansoleil.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio