Gevaarlijkste kruispunten volgens jongeren

Kluifrotonde krijgt slechtste punten

KORTRIJK - Jongeren vinden de kluifrotonde het gevaarlijkste kruispunt in Kortrijk, zo blijkt uit een enquête van Jong Groen Kortrijk bij 151 jongeren. Daarna volgen de Menenpoort en de Oudenaardsesteenweg. Net die kruispunten zijn recent (her)aangelegd.

De jongeren die de enquête invulden, verplaatsen zich bij voorkeur met de fiets of te voet. ‘Dus geven de resultaten globaal weer hoe de zwakke weggebruiker tegen de mobiliteit in Kortrijk aankijkt', zegt Matti Vandemaele, voorzitter van Jong Groen Kortrijk. Hij zette de enquête mee op poten.

Dertien procent van de jongeren zet de kluifrotonde de Appel op één, gevolgd door de Menenpoort (zeven procent) en de Oudenaardsesteenweg (5,5 procent).

‘De stad Kortrijk kiest duidelijk voor de auto', reageert Matti Vandemaele. ‘Ze zuigen de auto's naar het centrum van de stad en zo ontstaan er problematische kruispunten. Op de kluifrotonde komen veel te veel wegen uit.'

Schepen van Mobiliteit Guy Leleu (CD&V) wijst er in zijn antwoord op dat het om drie Vlaamse gewestwegen gaat. Al vindt hij dat er goed werk geleverd is aan de Menenpoort en de Oudenaardsesteenweg.

De kluifrotonde de Appel vindt ook in de ogen van Leleu geen genade. (VFB)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio