Lierse Elke Taelman is Vlaams kampioen Karaoke

Lierse Elke Taelman is Vlaams kampioen Karaoke

Elke Taelman.lvl Foto: © Leo van der Linden

LIER - Het 24-jarig Lierse zangeresje Elke Taelman is in Ingelmunster kampioen van Vlaanderen karaoke geworden.

Elke versloeg niet minder dan 32 andere kandidaten die uit een groep van 47 ingeschrevenen de selectie overleefden. Ze kreeg voor een bomvolle zaal in Bristol Karaoke The Mixx te Ingelmunster het maximum van de punten: 120 op 120.

De vakjury bestond uit voorzitter en ex-radiobaas Adriaan van Landschoot en verder uit presentator Ro Burms, zangcoach Ellen Cox, muzikant Wim Dierick, cineast Ronny Masco en zanger Andy Marvin.

Alle kandidaten werden beoordeeld op twee nummers. De Lierse zangeres bracht de toppers 'Foolish Games' van Jewel en 'Ironic' van Alanis Morisette.

'Het Kampioenschap van Vlaanderen Karaoke is een organisatie van gewezen Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombez en Geert Lakière', verduidelijkt Elke. 'Dit was al de derde editie en de wedstrijd wordt algemeen beschouwd als een springplank naar een plaatsje in de showbizz. Ik denk wel dat het uitzonderlijk is dat een kandidaat het maximum van de punten krijgt van een vakjury, waarin toch echte muziekkenners zetelen. De prijzen zijn ook niet mis. Ik kreeg een enorme prijzentafel vol met schoonheidsproducten en artikelen voor lichaamsverzorging, maar ook een videoclip ter waarde van 2.400euro. Dit wil zeggen dat, wanneer ik een plaat opneem, zij gratis de clip samenstellen en produceren. Uiteraard een geweldige steun in de rug voor een beginnende artiest. De bedoeling is nu een eerste plaatje maken, maar niet zo snel mogelijk. Ik heb al een paar voorstellen maar wil alleen met degelijke nummers en ervaren mensen de studio in..'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio