Oudenaardse Grote Markt beleeft topweekend

Bierfeesten zijn voltreffer

© © Paul Darragas

De vernieuwde Adriaen Brouwer Bierfeesten waren een schot in de roos. De Markt beleefde drie dagen ambiance. Paul Darragas

Teksten en foto's , Paul Darragas

Het overrompelende succes van vorig jaar had organisator Peter Decordier wel een beetje schrik ingeboezemd. Kon dit wel geëvenaard worden, laat staan nog beter? En of. Vrijdagavond was het al meteen koppen lopen op de Markt en aan ambiance was al helemaal geen gebrek.

Nootuitgang verraste aangenaam, Gorki zette een eerste keer de Markt aan het dansen, Bart Peeters deed er nog een schep bovenop en de ronduit fantastische covergroep Les Truttes kreeg zelfs de meest stijve harken aan het huppelen. Om al dat muzikale lekkers gemakkelijk te kunnen verteren, was geregeld de keel spelen de boodschap. Natuurlijk vloeide hetbier rijkelijk, al was het een heuse opdracht om op een terras een lege stoel te vinden.

De metereologen hadden het niet zien aankomen, maar zaterdag trok orkaan Natalia over de Markt. Resultaat: een paar duizend bierfeestgangers van de sokken geblazen. Vlaanderen Zingt had wel al eerst behoorlijk wat stof doen opwaaien.

Miguel Wiels en Peter Van De Veire openden met hun Café Flamand een reeks Vlaamse klassiekers. Daarmee was meteen het pad geëffend voor het schlagerfestival op zondag.

Meer foto's vind je op de

.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio