Met tweejaarlijks feest kunsten meer bekend maken

'Fenomenaalst' is nieuw cultuurproject

'Fenomenaalst' is nieuw cultuurproject

Foto: © Jos Laeremans

AALST - De Cultuurraad van Aalst pakt uit met een gloednieuw project 'Fenomenaalst', een weerspiegeling van bij de Deelraad Kunsten aangesloten verenigingen.

'Aalst heeft bijzonder veel culturele verenigingen allerhande', beklemtoont voorzitter van de Cultuurraad Eddy De Laender. 'We willen van de tweejaarlijkse happening Fenomenaalst dan ook een cultuurfestival maken om er de rijkdom van de sociaal-culturele verenigingen in de kijker te plaatsen.'

Het cultureel feest vindt plaats in tien lokaaltjes op en rond het Volksplein in de Sint-Annawijk.

'Het is een gedroomde locatie. Er zijn theaterzalen in de omgeving, we kunnen beschikken over de infrastructuur van verscheidene scholen, van het Huis van Clara en van de Academie voor Schone Kunsten.'

In de academie is er het project Van zwembad tot kunstlab. Beeldende kunst, dans en woord vloeien er samen tot één geheel. In de kapel van het Huis van Clara brengen meer dan tachtig zangers en muzikanten de voorstelling Mistura. Het is een kruisbestuiving van verschillende muziekvormen, met medewerking van de Harmonie Concordia et Docilitas Herdersem, het vierdewereldkoor Mensen voor Mensen, de Johnny Cash Tribute Band en Tractortroubadour AntooN.

Het Oost-Vlaams kamerorkest verzorgt op andere tijdstippen in dezelfde kapel toonmonumenten met muziek van bekende componisten. Applaus heeft zich met zijn jaarlijkse theaterwandeling aangesloten bij dit culturele feest. Er zijn optredens van de theatergezelschappen Theater Barbara, De Jong Katrienen Joka, Nieuw Leven, Hoger op, Prikkel en Vast Als Eik op zes locaties.

Het Volksplein, ook bekend als 't Ezelsploin, is het centrale punt. Je kunt er genieten van een gevarieerd programma, gebracht door Gustafa, kunstgroep Alkuone, het Aalsterse Literair Bontgenootschap, Aalst 69 en het buurtcomité. Je kunt er ook meewerken aan het maken van een geknoopt en gehaakt cultuurweb.

Fenomenaalst vindt plaats op 16, 17 en 18 september. www.fenomenaalst.be tickets: 053-73.28.12.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio