Duizenden toeschouwers voor BK pompoenschieten

Duizenden toeschouwers voor BK pompoenschieten

Foto: © Paul Keyenberg

KASTERLEE - Het eerste Belgisch Kampioenschap pompoenschieten in Kasterlee werd een voltreffer. De 'Torsers' uit Bikschote wonnen met een schot van 231,61meter ver.

Acht katapulten stonden broederlijk naast elkaar om in vier beurten de pompoenen zo ver mogelijk te schieten. De meest ambitieuze deelnemers viseerden zelfs het maïsveld achter het eigenlijke schietterrein. Deelnemende teams met originele namen als de 'Vliegende Schotten' en de 'niet-pompoenpitspuwers' concentreerden zich voor elke poging, al vlogen de eerste pompoenen soms de verkeerde richting uit. Een landmeter noteerde ijverig de afstanden die de weggekatapulteerde vruchten aflegden. Intussen konden kinderen samen met een clown ook pompoentjes wegschieten en liep de grote feesttent stilaan vol. Met een paar duizend toeschouwers waren de organisatoren best tevreden.

Favorieten winnen

De meeste deelnemers kwamen uit Kasterlee zelf, maar de 'Torsers' uit het West-Vlaamse Bikschote - waar elk jaar het Europees Kampioenschap plaatsvindt - werden als de grote favorieten beschouwd. Bij hun eerste poging schoten ze de pompoen 109meter ver, maar de 'Vliegende Schotten' schoten 121meter ver. Tussendoor sleutelden alle ploegen naarstig aan de mechaniek van de katapulten.

Bij het tweede schot namen de 'Torsers' de leiding met een worp van ruim 178meter, maar in de volgende herneming pakten de 'Vliegende Schotten' met een pompoen die tegen het maïs aanzat opnieuw de leiding met 194meter. Tijdens een korte pauze konden de toeschouwers de katapulten van nabij gaan bekijken.

De finaleronde bracht nog erg leuk spektakel en spanning. De 'Torsers' - Dieter, Joeri, Steven en Stijn - haalden het uiteindelijk met een schot van ruim 231meter. Tweede en beste plaatselijke ploeg waren de 'Vliegende Schotten' met 194meter, derde Tornado met 117meter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio