Nieuwe literaire vereniging in Aalst

AALST - Enkele zielsverwanten uit onder meer de kunstacademie van Aalst hebben samen het Aalsters Literair BonTgenootschap opgericht. Op 27 januari organiseert ze haar eerste evenement: Literaturelure.

De nieuwe vereniging stel zich tot doel om Aalst wat centraler op de literaire kaart te plaatsen. Het eerste evenement dat ze organiseren, heet Literaturelure en vindt plaats op Gedichtendag, op 27 januari.

‘Het wordt een poëtische wandeling door de stad', zegt woordvoerster Renate Coen.

‘We beginnen aan de stedelijke bibliotheek, waar dan een uitreiking plaatsvindt voor de wedstrijd Stapelgedichten. De volgende halte is de kinderboekenwinkel Woeste Willem. Daar zal Patrick Bernauw een literaire stand-upcomedy brengen, genaamd De vloek van Macbeth. Daarna gaan we naar 't Gasthuys, waar een tentoonstelling plaatsvindt van poëtische triptieken geïnspireerd op het werk van Erik Heyman. En de laatste halte is de zaak Qarfa in de Stationstraat. Er vindt een optreden plaats van de muzikant Luc Borms, die zich laat inspireren door Jotie 't Hooft. Hij zingt in de stijl van Tom Waits.'

Poëzieposter

Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop in Qarfa en Woeste Willem.

De drie voorstellingen duren elk ongeveer 25 minuten en op het einde volgt er een drink.

Deelnemers kunnen ook een gratis poëzieposter kiezen.

Bij het Aalsters Literair BonTgenootschap behoren behalve Renate Coen ook Joke Guns, Karel Nijs, Katrien Van Schuylenberg, Anja Van Geert, Ann Blanckaert, Rudi De Smet, Ilse Weber, Patrick Bernauw en Claire De Lombaert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio