Man steekt beluikje in brand na ruzie

Man steekt beluikje in brand na ruzie

De brand in Vercruysses Poortje verwoestte het beluikje helemaal.nsk Foto: © credit

KORTRIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag brak brand uit in een van de woningen in Vercruysses Poortje op Overleie. Oorzaak was een echtelijke ruzie. Berandani B. (28) stichtte na een hevige discussie omstreeks vier uur 'smorgens brand.

Buurman Daniel Vandevelde, die net naast het jonge gezin woont en de slaap niet kon vatten, merkte als eerste de vlammen op: 'Het ging er al de hele avond en nacht hevig aan toe bij de buren, die enkele maanden gelegen hun intrek kwamen nemen in de woning naast de mijne. Door het kabaal kon ik onmogelijk de slaap vatten. Toen ik even voor vier uur naar buiten ging, zag ik hevige rook vanonder het rolluik van de buren komen. Ik sloeg meteen alarm.'

De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de woning volledig uitbrandde. Ook het huis van Vandevelde liep rookschade op. Hij moest de nacht elders doorbrengen. Brandstichter B. werd voorgeleid en vrijdag aangehouden. Hij en zijn echtgenote wonen in een beluik dat de stad wil verfraaien. De bewoners en de eigenaars zullen nauw betrokken worden bij de renovatie. De woning van B. moet alvast niet meer aangepakt worden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio