Uitbaatster Pietje Pek komt op voor op SP.A

BRUGGE - SP.A zet Mieke Hoste, directrice van kinderopvang Pietje Pek, op de vierde plaats op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Na CD&V heeft nu ook de SP.A haar volledige lijst voorgesteld. Renaat Landuyt is lijsttrekker, Annick Lambrecht en Frank Vandevoorde staan op plaatsen twee en drie. De grootste verrassing is Mieke Hoste op de vierde plaats. Ze is directrice van kinderopvang Pietje Pek. Dat kwam vorig jaar uitgebreid in het nieuws nadat een rechter enkele buren gelijk gaf in hun klacht over geluidsoverlast. Pietje Pek is ondertussen verhuisd naar de leegstaande militaire gebouwen in de Peterseliestraat. Daar kunnen ze nog een kleine twee jaar blijven. ‘Die ervaringen hebben er zeker toe bijgedragen dat ik nu op de lijst sta', zegt Hoste. ‘Al ben ik al een kleine dertig jaar lid van de partij, ik heb nog nooit op een lijst gestaan.'

Uittredend schepen van Cultuur Yves Roose duwt de lijst. Gemeenteraadsleden Philip Pierins en Pascal Ennaert staan respectievelijk op vijf en zeven. Bert Puype, die op het moment van de verkiezingen 18 zal zijn, is de jongste kandidaat; Robert Renodeyn, die nog onder gewezen burgemeester Frank Van Acker diende, is de oudste kandidaat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio