3Kant Triatlon neemt nieuwe start

3Kant Triatlon neemt nieuwe start

3Kant Triatlon Lovendegem wil vooral als ploeg goed voor de dag komen. Marc Van Hecke Foto: © Marc Van Hecke

LOVENDEGEM - Onder de naam 3Kant Triatlon Lovendegem neemt het team met Karel Blondeel als boegbeeld een nieuwe start. 'Na een problematische periode zijn we dankzij een aantal nieuwe sponsors opnieuw springlevend', zegt voorzitter Kristel D'Haenens.

'Een triatlonclub kan zonder sponsors het hoofd niet boven water houden', stelt D'Haenens. 'Gelukkig kon ons bestuur weer een aantal stevige contacten leggen, waarmee perfect kon worden samengewerkt. Zo vonden we met Intersport een team gemotiveerde mensen die meteen zelf door de microbe gebeten werden. Hun competitiedebuut mag zelfs in augustus in de Mr T Triatlon van Gent verwacht worden.'

Op die manier kreeg het team dat in 1993 in het leven werd geroepen onder het impuls van Patriek De Keyzer, weer enige ademruimte. De Keyzer werd indertijd meteen secretaris, D'Haenens voorzitter en Blondeel trainer. Dit bestuur is al die jaren trouw op post gebleven. Pascal Huys neemt het secretariaatswerk op zich. Met een nieuw logo en nieuwe kledij wordt nu definitief een nieuwe start genomen.

Blondeel, achtvoudig Belgisch kampioen, geeft nu één keer per week zwemtraining in de club. Verder houdt hij zich met een viertal atleten persoonlijk bezig. Op het BK ploegentriatlon in Charleroi voerde hij zelfs het team aan. Een comeback?

'Het zal bij die ene wedstrijd blijven', lacht Blondeel. 'Ik voel me nog altijd sterk genoeg maar het niveau van weleer halen is een utopie geworden. Op 48-jarige leeftijd mag ik dan ook van mijn lichaam niet meer het uiterste vragen.'

Eén van de discipelen van de oude krijger is Joke Coysman, die om haar zwemniveau omhoog te krikken er met Rik Valcke van de sportvoeding High 5 een gereputeerde zwemtrainer bij nam. Coysman, zondag in Geel wegens ziekte afwezig, wil stilaan naar de wat langere afstanden overschakelen. Zo zal ze zeker van de partij zijn in de 70.3 Ironman van Antwerpen. De echte Ironman is intussen een niet zo verre droom meer geworden.

Echte aanwinsten kwamen er dit seizoen niet bij. Er was wel de terugkeer van Philippe Malcolm, op wie duidelijk gerekend wordt in de grotere wedstrijden. Op Steven Van Heirseele wordt het nog enkele maanden wachten tot het blessureleed helemaal voorbij is. Blondeel kijkt ook uit naar zoon Jensen. De 16-jarige knaap heeft namelijk zijn zinnen op het mountainbikecircuit gezet.

'Eigenlijk willen we vooral als ploeg goed voor de dag komen', vervolgt D'Haenens. 'Samen naar wedstrijden gaan en zorgen voor een degelijke uitstraling. Al zullen we ons ook graag optrekken aan de individuele prestaties van onze betere atleten.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio