Prostitutie aan Brussel-Noord wordt aan banden gelegd

SCHAARBEEK/SINT-JOOST-TEN-NODE/BRUSSEL - De bekende prostitutiewijk aan het Noordstation wordt binnenkort aan banden gelegd. Vanaf september komen er maatregelen.

Vanaf september moet elke uitbater van een bar zijn identiteit en die van de werkende meisjes kenbaar maken. Het nieuwe plan, dat werd voorgesteld door burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (FDF/MR), is vooral gekant tegen de uitbreiding van de prostitutiezaken. ‘Elke uitbreiding zal worden afgekeurd', klinkt het.

Een bordeel zal bovendien een conformiteitsattest moeten voorleggen. Dat is het bewijs dat de zaak aan alle kwaliteitsnormen voldoet die de gemeenten voorschrijven. Zo zal vanaf september elke kamer minimaal negen vierkante meter moeten tellen. In elke kamer moet er eveneens een lavabo aanwezig zijn. Bovendien moeten er in elke bar toiletten ter beschikking staan van de klanten. Ook de verlichting aan de straatkant moet voldoen aan de eisen.

Het is al langer geweten dat de burgemeesters van Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node geen grote fan zijn van het oudste beroep ter wereld. Met de nieuwe maatregelen hopen ze dan ook de huidige toestand onder controle te houden. Op termijn is het zelfs de bedoeling om de prostitutie in te perken. Beide gemeentes tellen samen zo'n 59 prostitutiesalons en 134 kamertjes.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio