Terrassen appartementsgebouw CD&V-fractieleider zijn ontwettig

OOSTENDE - CD&V-fractieleider Bart Plaschaert zal een bouwovertreding van zijn appartementsgebouw in de Vrijhavenstraat laten regulariseren. Aanleiding is een klacht van een buurtbewoner over terrassen die te ver zijn uitgebouwd.

‘Die terrassen zijn bewust verder gebouwd dan de bouwvergunning en de vorm ervan is ook anders', zegt buurtbewoner Patrick Vanslambrouck. ‘De bouwheer kan de bouwovertreding regulariseren door het nieuwe RUP voor het Hazegras.' Bart Plaschaert protesteerde destijds zelf tegen het RUP omdat de brede centrale as van de wijk, de Ramblas, zou omgevormd worden tot een smalle Beringstraat. Hij nuanceert de bouwovertreding. ‘Het huis zelf is volledig volgens het vroegere BPA gebouwd, maar een terras is 38 in plaats van 20cm diep. Ik onderzoek nu met mijn architect hoe dit kan verholpen worden. We zullen misschien een muur of scherm plaatsen.'

Bij het stadsbestuur wordt de bouwovertreding bevestigd. ‘Er gebeuren elk jaar een honderdtal regularisaties. Voor het gebouw in de Vrijhavenstraat is bij ons geen aanvraagdossier ingediend', zegt diensthoofd Stedenbouw Lieven Pascal.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio