Fietspad Nachtegalenstraat opnieuw naar commissie

LINDEN - Het 13 jaar oude plan om een fietspad aan te leggen aan de Nachtegalenstraat in Linden gaat terug naar de commissie voor een nieuwe bespreking.

De discussie op de gemeenteraad werd verdaagd. In 2000 werden voor het eerst plannen gemaakt om een fietspad en greppels aan te leggen in de verbindingsweg naar Leuven en vanaf de Pastoriestraat tot aan de Gemeentestraat. De raad kreeg het voorstel een bijakte goed te keuren om subsidies te krijgen voor de werken. Meteen worden er een aantal nieuwe elementen, zoals een gescheiden rioleringsstelsel, aan het dossier toegevoegd. Voor de meerderheid van de raadsleden is het geen verstandige beslissing om zo een oud dossier opnieuw boven te halen en onder toezicht te plaatsen van een nieuw ontwerpbureau.

‘Er zijn te veel nieuwe elementen sinds de start van het dossier in 2000 om dit zo maar te actualiseren', klinkt het bij CD&V.

Op dit moment is er ook niemand die kan vertellen wat de huidige kostprijs is. Volgens burgemeester Freddy Vranckx (Open VLD) is het dossier in handen van Grondmij, die alle dossiers van het ontwerpbureau GVE heeft overgenomen, en is het voor het schepencollege geen probleem om de bespreking van het punt later te voeren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio