Nieuwe kaart bundelt Brabantse fietswegen

HALLE - Toerisme Vlaams-Brabant heeft een nieuwe fietsnetwerkenkaart klaar.

De huidige fietskaarten voor het Hageland, Dijleland, Brabantse Kouters en Pajottenland-Zennevallei worden aangepast en in één nieuwe kaart gegoten. Bijzonder is dat de fietswegen ook aansluiten op de bestaande Ravel-routes in Wallonië en dat er enkele doorsteken tot in Brussel zijn in opgenomen. De kaart is vanaf nu te koop in de toerismekantoren.

‘Het fietswegennetwerk in Vlaams-Brabant bedraagt 1.800kilometer fietswegen', zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘De nieuwe fietskaart laat mensen toe zelf hun fietsparcours uit te stippelen, waarbij men onderweg gewoon de nummers van de gekozen fietswegen hoeft te volgen. Handig is dat men op de fietskaart ook kan zien hoe groot de hellingsgraad is, of er bezienswaardigheden zijn onderweg, of er fietscafés zijn en zo meer. Ondertussen heeft Vlaams-Brabant ook 120fietscafés en 50fietslogies die bij de kaart werden toegevoegd.'

Om het fietsen in Vlaams-Brabant te promoten, organiseert de provincie als promotie een zoektocht Verliefd op Vlaams-Brabant. Deelnemen kan tot 31mei. Er vallen zestig fietsarrangementen te winnen. Info over de zoektocht vind je op www.verliefdopvlaamsbrabant.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio