Lap Yee Lam en Yin Yin Pang

'Geen tafeltje meer vrij'

'Geen tafeltje meer vrij'

Foto: © Koen Fasseur

ANTWERPEN - Nadat 'Bij Lam & Yin' uitgeroepen werd door GaultMillau tot beste Aziatische restaurant van België, leek een Michelinster voor het culinaire Chinese duo Lap Yee Lam en Yin Yin Pang in de lucht te hangen. 'Toch hadden we dit niet verwacht.'

'De lof van GaultMillau was al een verrassing van formaat', vertelt een enthousiaste Yin Yin Pang. 'Twee weken geleden leek dat voor ons het hoogste wat we konden bereiken. Aan Michelin-sterren durfden we zelfs nog niet te denken.'

Voor het paar, dat geboren is in Hong Kong, maar al 41 jaar woont en werkt in de stad, is het een bekroning van een lange carrière. Na eerst twintig jaar een Chinees restaurant uit te baten in Merksem, besloten ze vijf jaar geleden het roer om te gooien en met een superkleine kaart opnieuw te starten in de Antwerpse Reyndersstraat. Meteen was het bingo. Bevriende topkoks zijn er kind aan huis. Roger Van Damme van Het Gebaar noemt het zelfs zijn favoriete stekje.

'Ons geheim? We hebben slechts een paar hoofd- en voorgerechten. Maar alles is kraakvers en wordt in een open keuken à la minute bereid. Dat ligt de mensen wel, denk ik.' De wijnkaart, samengesteld door wijnconsulent Steve Bette, is eveneens een troef. 'Per gerecht suggereert hij de ideale wijn.' Ten slotte valt ook de bediening erg in de smaak.

Druk om nog beter te scoren is er voorlopig niet. 'We blijven voortdoen zoals we nu bezig zijn. De ster is mooi, maar die zal ons zeker geen extra stress bezorgen.'

De reservaties lopen intussen binnen. Tot het eind van het jaar hebben Yin Yin en haar man Lap Yee geen tafeltje meer vrij. ( )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio