Bedrijven uit Veurne winnen award voor duurzaamheid

Bedrijven uit Veurne winnen award voor duurzaamheid

De Veurnse bedrijven Furnibo en Enjoy Concrete kregen een Local Economy Award van het ACV regio Veurne.mma Foto: © Mark Maes

VEURNE - Het ACVregio Veurne heeft de Lea's2011 (Local Economy Awards) uitgereikt aan de bedrijven Furnibo en Enjoy Concrete uit Veurne.

De Local Economy Awards (Lea's) gingen dit jaar naar ondernemingen die werken rond ecobouw, duurzaam bouwen en renoveren. Het ACV koos voor twee bedrijven uit de streek, Furnibo en Enjoy Concrete, als laureaten uit een selectie van twaalf bedrijven. Bij de selectie van de kandidaten werd, naast de duurzaamheid, ook rekening gehouden met de tevredenheid van de werknemers en de werkomstandigheden. De bedrijven mogen zichzelf Onderneming van het Jaar noemen.

Furnibo is een bouwonderneming waar ongeveer honderd mensen werken. Het bedrijf bouwt momenteel onder meer het nieuwe station van Koksijde. Bij Enjoy Concrete werken vijftien werknemers. Dit kleine bedrijf werd vooral geprezen omdat het vorig jaar, in volle economische crisis, van start durfde gaan. Steve Maeyaert, gedelegeerd bestuurder van Furnibo en Bernard Joye van Enjoy, gedelegeerd bestuurder van Concrete zijn dan erg tevreden om een Lea in ontvangst te nemen.

Renoveren in de Westhoek

Jan Verfaillie (CD&V), burgemeester van Veurne en gedeputeerde Guido Decort (CD&V) wezen er op dat duurzaam bouwen en renoveren in de Westhoek één van de drie speerpuntsectoren is van het Regionaal Sociaaleconomisch Overlegcomité (RESOC). Het is bovendien erg belangrijk voor de streek dat mensen uit de eigen regio er werk vinden. Furnibo gaat er overigens prat op dat ze uitsluitend mensen uit de eigen streek tewerkstellen.

Het was de tiende keer dat het ACV de onderscheiding Onderneming van het Jaar uitreikte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio