Gilles Peeters 'Eindronde is stap dichter bij ons doel'

ZWEVEGEM - ZWEVEGEM SPORT

Zwevegem Sport kan morgen de tweede periodetitel pakken als het de onderlinge partij tegen enige concurrent Pittem niet verliest. Het is echter koffiedik kijken naar het resultaat, want beide ploegen zijn de jongste weken minder sterk bezig. Zwevegem is zelfs zijn (stevige) leidersplaats kwijtgespeeld aan Ingelmunster.

'Het klopt dat we de laatste weken links en rechts punten lieten liggen tegen ploegen die op papier nochtans te kloppen waren', zegt Gilles Peeters. 'Als we tegen Pittem echter ons gewone niveau halen, dan moet het kunnen lukken. De belangen zijn vrij groot. Het is de bedoeling van de club om volgend jaar een trapje hoger te spelen. Een deelname aan de eindronde is een stap dichter bij dat doel, maar het mag uiteraard ook meer zijn. Ik denk dat het niet meer dan normaal is dat je ergens punten laat liggen, met veel ploegen in mekaars buurt. Tegen topploegen halen we steeds een behoorlijk niveau, wat bewijst dat we zeker de top waard zijn. Het lukte niet zo goed de laatste tijd en dat beseffen we heel goed. Daar willen we nu verandering in brengen.'

Peeters kreeg dit seizoen een kans om zich te bewijzen en die greep hij met beide handen. 'Ik kreeg veel speelgelegenheid en dan kan je je uiteraard bewijzen. Hopelijk blijft dat zo.' (JAK)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio