Sporthal Paardenstraatje in gebruik genomen

Sporthal Paardenstraatje in gebruik genomen

Koen Anciaux (links) en Stef Maes aan de bakstenen achtergevel van de nieuwe sporthal.evb Foto: © Erik Van Eycken

MECHELEN - Het Sint-Romboutscollege aan de Veemarkt kan voortaan genieten van een gloednieuwe sportinfrastructuur langs het Paardenstraatje.

Een goed jaar geleden begonnen de werken aan wat vroeger een turnzaal en refter was van het Sint-Romboutscollege op de Veemarkt. Maar deze infrastructuur die dateerde van een halve eeuw geleden, voldeed niet meer aan de huidige eisen. 'Meer dan twintig jaar lang zochten we voor een gepaste oplossing voor de leerlingen van het Sint-Romboutscollege.

Die kwam er nu eindelijk. De sporthal is overdag exclusief bedoeld voor de leerlingen van het college', zegt de voorzitter van de Sportraad Stef Maes. 'Maar uiteraard kunnen sportclubs 's avonds terecht in de nieuwe zaal. Competitie kan er niet worden gespeeld, aangezien niet in ruimte voor publiek werd voorzien.

Het gebouw werd aangekocht door de stad (het autonoom gemeentebedrijf SAM, Sport Actief Mechelen) en was eigendom van sanitair De Coninck. 'Voortaan betaalt het Sint-Romboutscollege een maandelijks huurbedrag', zegt Maes. De sporthal is de enige in zijn soort midden in het centrum van Mechelen. 'Misschien is dit niet ideaal voor parkeermogelijkheden, toch biedt het perspectieven aan sportclubs die te voet naar het Paardenstraatje komen.'

De kosten van de verbouwing bedragen drie miljoen euro inclusief BTW. 'De reden waarom de kosten hoger liggen dan bij de verbouwing van een andere sporthal is omdat het schoolgebouw van het college dat beschermd is, grenst aan de nieuwe sportinfrastructuur. Hierdoor waren we verplicht met een bakstenen constructie te werken en konden metalen panelen niet', zegt schepen van Sport Koen Anciaux (Open VLD). 'Wat de sporthal tevens uniek maakt, is dat we dankzij de school een bezetting van honderd procent kunnen garanderen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio