VOETBAL 2de KLASSE WS Woluwe-SK Heist

Herstelde Pieter Crabeels heeft er meer dan ooit zin in: 'Fysiek ben ik weer helemaal in orde'

Herstelde Pieter Crabeels heeft er meer dan ooit zin in: 'Fysiek ben ik weer helemaal in orde'

Pieter Crabeels: 'Ik heb tijdens de kerstperiode extra getraind.' was Foto: © Walter Saenen

HEIST-OP-DEN-BERG / BONHEIDEN - Geen geblesseerden meer bij SK Heist op de drempel van de competitiehervatting, nu als laatste ook Pieter Crabeels volledig is hersteld. Na bijna twee maanden gedwongen rust wegens een barst in twee ruggenwervels heeft hij er meer dan ooit zin in.

Pieter Crabeels incasseerde begin november, in de thuiswedstrijd tegen Dender, een stevige por in de rug.

'Het was bijzonder pijnlijk. Ik dacht aan een kneuzing die met enkele dagen rust allicht wel zou genezen', aldus de 29-jarige linksback.

'Maar toen ik voorzichtig de training hervatte, bleef de pijn terugkeren. Nader onderzoek bracht toen een barst in twee wervels in mijn onderrug aan het licht. Ik kreeg onmiddellijk zes weken bijkomende rust opgelegd', blikt Crabeels terug op een pijnlijke periode.

Nog voor de winterstop kon de voormalige speler uit Bonheiden de training hervatten.

'Eerst gebeurde dat zeer rustig onder leiding van revalidatietrainer Marc Hammels', zo legt de gewezen speler van KV Mechelen uit.

De winterpauze nam Crabeels te baat om zijn conditionele achterstand zoveel mogelijk weg te werken.

'Ik zat tijdens de eindejaarsdagen absoluut niet stil', vertelt hij. 'Ik had al genoeg gerust. Samen met assistent-trainer Stef Van Campenhout trok ik naar de club om er extra te trainen.'

Die inspanningen loonden blijkbaar, want Pieter Crabeels voelt zich weer helemaal de oude.

'De dokter verzekerde mij intussen dat ik van die blessure geen last meer zal hebben', klinkt hij opgewekt. 'Die barstjes die me zoveel pijn bezorgden, zijn helemaal weer dichtgegroeid. Dat is uiteraard een hele geruststelling. Fysiek voel ik me weer in orde. Ik ben er weer klaar voor.'

Crabeels verwacht niet dat hij vanavond in Woluwe onmiddellijk mee in de strijd zal worden gegooid door trainer Cis Bosschaerts.

'Het lijkt me niet meer dan logisch dat ik eerst nog wat wedstrijdritme opdoe met de tweede ploeg', klinkt het realistisch tot besluit. 'Valt dat mee, dan word ik mogelijk wél in de selectie van vijftien opgenomen. We zien wel.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio