Roeselare heeft dan toch zijn prijs beet

Roeselare behaalde zijn derde titel op rij met een grondig gewijzigde ploeg ten opzichte van het team dat in 2005 en 2006 kampioen werd. De jacht op een prijs werd zo met succes afgesloten.

De nationale en Europese successen van de vorige twee seizoenen eisten immers hun tol: zeven nieuwe spelers moesten ingepast worden om de leegte die vertrekkers als Depestele, Stancu en Hoho lieten, in te vullen.

Bovendien waren voor Nieuwjaar Contreras en spelverdeler Freriks lang out wegens een blessure. Hardy en Marquez ontbraken in dezelfde periode enkele weken door hun WK-campagne in Japan met respectievelijk Australië en Venezuela. Toch vond coach Baeyens de nodige chemie om op heel korte termijn de ploeg te kneden. Eind september legde Roeselare al de basis voor zijn successen in de Champions League met een uitoverwinning bij Macerata, de Italiaanse kampioen. Datzelfde Macerata bleek echter te sterk in de play-offs met zes, de laatste ronde voor de finale. De Europese negen op tien uit de groepsronde en de twee overwinningen tegen Belgorod in de play-offs met twaalf maakten echter internationaal indruk.

In eigen land moest Roeselare in de halve finales van de beker buigen voor Maaseik. Voor volgend seizoen rekent Roeselare op een nagenoeg ongewijzigd team: alleen middenmannen Verhelst en Marquez zijn einde contract. Verhelst tekende al voor twee seizoenen bij en voor Marquez - gegeerd van Rusland via Griekenland tot Frankrijk - circuleren de namen van Hooi (Nesselande) en Radovic (Lennik) als alternatieven. (go)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen