Anderlecht wil Nacer Chadli (AGOVV) en Chevalier

Sporting Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Nacer Chadli, een 20-jarige Belg met Marokkaanse roots die momenteel bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV voetbalt. Chadli geldt momenteel zo een beetje als de beste speler in de Nederlandse eerste divisie. Sommigen noemen hem een groter talent dan Dries Mertens, ook al gevormd bij de club uit Apeldoorn. Anderlecht is overigens ook zeer gecharmeerd door Teddy Chevalier, de 22-jarige Franse aanvaller van Zulte Waregem die aan de Gaverbeek nog tot 2012 onder contract ligt.

Anderlecht zat vrijdagavond op de tribune voor Chadli bij de partij tussen AGOVV en Voldendam. Ook Westerlo stuurde al enkele keren een scout. De Belgische teams zullen zich moeten haasten, want in Nederland liggen onder meer Ajax, Twente, NEC, Utrecht en Groningen op de loer voor de centrale middenvelder.

Chadli kreeg zijn jeugdopleiding bij Standard en verhuisde daarna naar MVV. Toen zijn contract afliep in Maastricht, was hij onder de schuilnaam Kalifi op proef bij AGOVV, bang als ze daar waren dat de concurrentie toch nog met hem zou weglopen. (

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.