Klanten kunnen na restaurantbezoek blijven overnachten

Tweesterrenchef start met eigen hotel

Tweesterrenchef start met eigen hotel

Franky Vanderhaeghe bij de villa Verly, die momenteel verbouwd wordt. pli Foto: © Piet Lesage

IEPER - Hostellerie Saint-Nicolas in het landelijke Elverdinge lokt met zijn twee sterren heel wat culinaire liefhebbers. Velen van hen komen van ver om van de lekkernijen te proeven. Chef Franky Vanderhaeghe en zijn vrouw Sandra Nys willen het hun klanten gemakkelijk maken en starten daarom met een hotel, zodat ze dicht bij het restaurant kunnen overnachten.

Chef Franky Vanderhaeghe en zijn vrouw Sandra zochten in de buurt van het restaurant naar een hotelletje. Op die manier zouden hun klanten, die vaak lange autoritten moeten maken om naar Hostellerie Saint-Nicolas te komen, na het eten niet meer de baan op.

Franky Vanderhaeghe: 'Als we hier op zaterdagavond twaalf tafels hebben, dan zijn er telkens vijf of zes die in de regio blijven overnachten. We werken nu al samen met diverse B&B's, die arrangementen aanbieden met een maaltijd hier bij ons. Zij brengen hun klanten dan naar hier en wij voeren ze na de maaltijd terug. Want het is duidelijk: als je een aperitief drinkt en een paar glazen wijn bij de hoofdschotel om te eindigen met een koffie met iets strafs, dan ben je nog niet dronken, maar je zult wel prijs hebben bij een alcoholcontrole.'

De dichtstbijzijnde hotels bevinden zich in Ieper of Poperinge. Dat is toch al vlug een zevental kilometer rijden. Dat vinden klanten die iets gedronken hebben al te ver en te riskant. Franky en Sandra gingen daarom in de buurt op zoek naar een kleinschalig hotel. 'We hebben diverse panden bezocht en hebben uiteindelijk de villa Verly gekocht, in de Veurnseweg, op nog geen 400 meter van ons restaurant. Nu zijn we bezig om die om te bouwen tot een hotel met drie tweepersoonskamers en een kamer voor vier personen. Normaal moet het hotel in september de deuren kunnen openen,' aldus Franky.

De witte villa heeft een oppervlakte van 200 vierkante meter en heeft een ruime tuin met veel groen en bomen. 'We willen onze klanten hier verwennen met een bar waar ze een boek kunnen lezen of een koffietje kunnen drinken. Mettertijd kunnen we er ook wat wellness in onderbrengen.'

Franky denkt ook al aan de toekomst. Vermoedelijk komt zoon Michael (17) later in de zaak. 'Michael wou altijd al kok worden. Hij is zeer gemotiveerd en begint straks aan zijn zesde jaar in hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij liep vorig jaar stage bij Kobe Desramaults in De Wulf en zit nu bij Geert Vanhecke. Als hij later de zaak hier overneemt, dan kunnen Sandra en ik naar het hotel trekken. Zo blijven we onder de mensen', lacht Franky.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio