Woningen en flats op site Tupperware

Woningen en flats op site Tupperware

Er wordt een nieuwbouwproject gerealiseerd aan de Dender. De site van Tupperware wordt eerst gesaneerd. if Foto: © Peter Van den Bossche

AALST - De site van Tupperware aan de Pierre Corneliskaai wordt een woonzone. Er komen appartementen en woningen. De bouwwerken starten volgend jaar na het zomerverlof. De site moet eerst worden gesaneerd. Er komt een wedstrijd voor het ontwerp.

Wonen aan de Dender wordt er vermoedelijk vanaf 2013 een feit. De oude gebouwen van Tupperware aan de Pierre Corneliskaai en Hertshage gaan tegen de grond. De firma's Re-Vive en Wilma Project Development hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de voormalige terreinen van Tupperware aan de oevers van de Dender.

Re-Vive is gespecialiseerd in de duurzame reconversie van brownfields. Dat zijn gebieden met een ernstige bodemverontreiniging. Wilma Project Development heeft een ruime ervaring opgebouwd met binnenstedelijke ontwikkelingen. Beide partners zullen hun kennis en ervaring inbrengen in het project.

Re-Vive en Wilma organiseren een wedstrijd voor een ontwerpstudie. Enkele jaren terug werd vanuit de stad geopperd dat vanuit de Drie Sleutelsstraat een open zicht moet komen naar de Dender. Het project is voor de stad zeker een meerwaarde.

'De oude gebouwen van Tupperware stonden al geruime tijd leeg. Er is een historische verontreiniging, veroorzaakt door de voormalige textielactiviteit, en de gronden moeten worden gesaneerd', zegt Mieke Vanhuyse van Re-Vive. 'Re-Vive bereikte een akkoord met Tupperware over de overname van de gebouwen, inclusief de saneringsverplichtingen en ging over tot de aankoop in samenwerking met Wilma. Na de sanering is op het terrein van 37.000m² langs de Dender een gemengde ontwikkeling gepland, met appartementen, woningen en ondersteunende functies.'

Hoeveel appartementen er uiteindelijk komen, is nog niet duidelijk. 'Het project zal een meerwaarde betekenen voor de buurt. De ontwikkeling zal vermoedelijk tien jaar in beslag nemen.'

De start van de bouwwerken is gepland voor de tweede helft van 2012. Wilma Project Development is pionier van publiekprivate samenwerking. Realisaties zijn de Lamotsite in Mechelen, het Feest- en Cultuurpaleis in Oostende, het Militair Hospitaal in Antwerpen en het Brugmannplein in Brussel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio