,,Weg gaan naar de tweede ronde''

Anderlecht-Argentijn LUCAS BIGLIA zeker van zijn stuk

Anderlecht-Argentijn LUCAS BIGLIA zeker van zijn stuk

Lucas Biglia. Foto: © Photo News

Lucas Biglia is morgen één van de vele debutanten van Anderlecht op het kampioenenbal. Voor de Champions League is de 20-jarige middenvelder van Independiente naar Brussel gekomen. De blonde balvirtuoos kan haast niet wachten. ,,Zo'n wedstrijd komt altijd op het gepaste moment'', glimt de Zuid-Amerikaan.

Samen met Boussoufa moet Biglia de absolute smaakmaker van het internationaal vernieuwde Anderlecht worden. De oefenmatch in Bernabeu lichtte al een serieuze tip van de sluier. ,,De partij tegen Real was een goede voorbereiding op de CL, maar ook in de Belgische competitie leer ik alle dagen bij'', klinkt het stilletjes. ,,Achteraf kreeg ik uitgebreid telefoontjes van de familie om me te feliciteren. Ook in Spanje was er blijkbaar wat te doen over mijn prestatie. ''

Geen CL-complex

In tegenstelling tot zijn maatjes Frutos en Pareja legt de voormalige wereldkampioen bij de jeugd zijn woorden nauwgezet op de weegschaal. Verbaal introvert, dat wel. Maar onverschrokken op het veld, dat zeer zeker ook. Wie in Argentinië enkele derby's speelde, slaat niet in paniek om een dansje op het kampioenenbal.

,,We maken veel kans om door te gaan'', zweert Biglia. ,,De loting is enorm goed. Ik heb een vrij goed beeld van onze tegenstanders, hoor. AC Milan kent iedereen. Maar ik heb via vrienden ook contacten bij AEK Athene. En via een link bij Marseille weet ik veel over Lille. Ik keek vorig seizoen trouwens naar de matchen van de Champions League op televisie. Voor ons Argentijnen was dit interessant om de eventuele tegenstander voor de Intercontinentale beker te kennen.''

Als Anderlecht al een CL-complex zou hebben, is dat niet aan Biglia besteed. ,,Voor de nieuwe spelers is dat geen punt. Ik twijfel er niet aan dat we doorgaan naar de tweede ronde. '' (MRE)

Corrigeer