Beste Belgische charcutier is Gentenaar

Beste Belgische charcutier is Gentenaar

Didier Van De Casteele, met zijn echtgenote: 'Ik koop mijn charcu-
terie niet in en weet exact welke ingrediënten erin zitten.'fvv
Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - De Gentse slager Didier Van De Casteele mag zich de beste charcutier van België en tweede beste Belgische slager noemen. 'sLands grootste beenhouwersexpo Meat & Fresh kon niet naast deze Gentse slagerij, die met zestien etenswaren goud won, kijken.

Didier Van De Casteele werd gekozen uit meer dan 200 deelnemers. 'Ik heb al meerdere keren meegedaan aan de verkiezing en eindigde steeds hoger', zegt Van De Casteele, eigenaar van de slagerij aan de Frans Van Ryhovelaan 226. 'Ik doe mee aan de wedstrijd om aan mijn klanten te bewijzen dat ze bij mij lekker eten kunnen kopen, maar zeker ook om tips over bereiding te krijgen van de professionele jury. Blijkbaar heb ik hun raad goed opgevolgd, want dit jaar ben ik de tweede beste slager.'

Maar vooral op zijn prijs voor beste charcutier is hij erg fier. 'Meer dan de helft van de slagers kopen hun charcuterie bij een groothandelaar. Het is dan ook erg arbeidsintensief om te maken, kost veel aan investeringen en de regelgeving op het vlak van bereiding blijft verstrengen.'

Toch vindt hij dat het belangrijk is om veel werk in eigen bereiding te steken. 'Ik kan mijn klanten garanderen dat al mijn producten vers zijn en bovendien weet ik exact welke ingrediënten erin zitten.' (DMR)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio