Marokkaanse gerecht op zoek naar Belgische journalist

Meisjes in cel na seksfoto's met Belg

Het gerecht in Marokko is op zoek naar een Belg die seksfoto's van Marokkaanse meisjes nam en via het internet en op cd's verspreidde. In deze zaak zijn al drie meisjes veroordeeld tot gevangenisstraffen.

De Belg F.S. geeft zich in Marokko uit voor journalist. Hij woont in België en reist regelmatig heen en terug naar Marokko. F.S. leerde de Marokkaanse meisjes kennen via het internet. In 2001 trok hij een eerste keer naar Agadir om er een meisje te ontmoeten. Al snel kwam het tot een relatie en beloofde de Belg haar dat ze weldra zouden trouwen.

Hij vroeg het Marokkaanse meisje om seksfoto's te mogen nemen van hen samen. Op die manier zou hij de eenzaamheid in België kunnen verdrijven en niet zo gauw op zoek gaan naar een andere levensgezellin. Zijn vriendin ging op dat voorstel in.

De twee bleven elkaar zien tot eind 2002. Daarna werd het contact definitief verbroken. Kort daarop vernam het meisje van een vriendin dat in de stad een koop-cd circuleerde met haar ,,intieme'' foto's op. Het gedupeerde meisje stapte meteen naar het gerecht, dat een onderzoek opende.

,,Ondertussen heeft de politie ook de plek gevonden waar de Belg opereerde'', zegt Sadki, de journalist van de Marokkaanse krant Al Alam ( De Vlag ) die het verhaal uitbracht. Dat was een appartement in het Alhadary-district in Agadir. De Belg huurde er flat voor 300 dirham (30 euro) per dag. Hij betaalde de conciërge 50 dirham zwijggeld.''

Gemuilkorfd

De Belg breidde zijn terrein gestaag uit. Hij kreeg omgang met steeds meer Marokkaanse meisjes. Met zijn verhaaltjes over eenzaamheid wist hij ze allemaal te overhalen om seksfoto's toe te staan.

Op de cd staan alles samen 196 foto's van een tiental meisjes. Sommige daarvan zijn zeer onterend in de moslimtraditie. Soms hebben meisjes seks met de Belg terwijl ze hun djellaba nog aan hebben. Op andere foto's zijn meisjes gemuilkorfd.

Juist omdat de poses zo choquerend zijn, liepen al drie meisjes gevangenisstraffen op. Onder hen twee vriendinnen die seks met elkaar hadden terwijl de Belg hen fotografeerde. Ter verdediging voerden de meisjes aan dat de opnames gemaakt werden tijdens een privé-feestje. Het was nooit hun bedoeling om de buitenwereld te choqueren.

De rechter in eerste aanleg had daar geen oren naar. Hij veroordeelde de meisjes tot straffen van drie maanden tot twee jaar. Dezelfde straffen hangen nog tien andere meisjes boven het hoofd.

Zowel de Belgische ambassadrice in Casablanca als het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel zijn op de hoogte van het verhaal. ,,We geven geen verdere details om het lopende gerechtelijke onderzoek niet in het gedrang te brengen'', luidt het bij Buitenlandse Zaken. De Belgische verbindingsofficier ter plaatse volgt het dossier van zeer nabij op.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees