Clijsters (enkelblessure) klaar voor Diamond Games Henin (maagzweer en schouderblessure) speelt FedCup

Taaie tennistantes

Taaie tennistantes

Foto: © EPA

Kim Clijsters trainde gisteren voor het eerst, probleemloos, en lijkt, behoudens een reactie van haar enkel, klaar te raken voor de Diamond Games. ,,Ik heb drie kwartier gespeeld, met een stevige tape rond de enkel en het voelde goed aan. Als mijn enkel niet opspeelt, probeer ik het morgen een kwartiertje langer.''

Justine Henin zegde toe voor de FedCup, midden april in Luik tegen Rusland. Op voorwaarde dat haar schouder de zware Amerikaanse tournee (Indian Wells, Miami, Charleston) doorstaat. ,,Maar het is al een heel ander verhaal dan 4 maanden geleden, toen ze niet WOU spelen'', aldus kapitein Carl Maes, optimistisch. Nu nog Kim Clijsters. Want in Luik wordt er gespeeld op gravel en Kim wil die ondergrond zoveel mogelijk mijden, wegens te belastend. ,,Ik weet dat gravel de speelkansen van Kim minimaliseert'', aldus Maes. ,,Maar de keuze werd gemaakt meteen na de Australian Open en toen waren de speelkansen van Justine groter. Bovendien is het ook de logische keuze voor een Belgisch team tegen Rusland.'' Na Antwerpen zitten Maes en Clijsters rond tafel. (WAW)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.