Geruchten rond Omega Pharma-Quick Step zwellen aan

Jacht op wereldkampioen Cavendish blijft open

Een week nadat hij naar de wereldtitel spurtte, is het nog niet duidelijk waar Mark Cavendish volgend seizoen rijdt. De deal met Team Sky -de logisch optie- komt maar niet rond. Daardoor zwellen de geruchten rond Omega Pharma-Quick Step aan, maar Lefevere ontkent met klem.

De deal met Sky geraakt maar niet rond nu Cavendish een nieuw managementbureau heeft aangetrokken: Wasserman Media Group (WMG). Zij behartigen de belangen van heel wat Britse topsporters, onder wie voetballers Steven Gerrard en Michael Owen.

WMG kwam half september tot een akkoord met Cavendish 'voor de commerciële opportuniteiten richting Londen 2012'. En die opportuniteiten blijken niet volledig te stroken met een overstap naar Team Sky. Concreet voorbeeld: Cavendish wordt persoonlijk gesponsord door Nike, Sky werkt met Adidas. En ook: Cavendish rijdt nu op een Specialized-fiets, Sky heeft een contract met Pinarello.

Viermaal Omaga Pharma-Quick Step

En dus trekt de geruchtenmolen zich op gang. Vaak geciteerde ploeg in die geruchten: Omega Pharma-Quick Step. Om verschillende redenen. Eén: een deel van de huidige HTC-entourage - ploegleider Brian Holm op kop - vindt volgend seizoen onderdak bij Patrick Lefevere. Twee: Lefevere heeft dankzij de steenrijke Tsjech Zdenek Bakala budget genoeg voor de  wereldkampioen. Drie: Lefevere toonde dit seizoen al interesse in Cav' en heeft nog een topsprinter nodig. Vier: Omega Pharma-Quick Step rijdt volgend seizoen met fietsen van Specialized.

Maar gisteren wuifde de West-Vlaamse ploegmanager alle insinuaties weg. 'Er wordt van alles rondgestrooid, maar ik heb dit seizoen nog geen drie woorden met Cavendish gewisseld. Ik heb wél onderhandeld met zijn vriend en ploegmaat Bernhard Eisel. Die was vrij snel duidelijk en zei me: Sorry, maar Mark moet om allerlei redenen naar Sky en ik ga mee. We hebben ondertussen al getekend. Dus bij mijn weten is Cavendish niet meer vrij.'

Toch best niet vergeten: Cavendish blijft een Brit, Team Sky blijft een megalomaan project en de Spelen van 2012 blijven in Londen. Die argumenten wegen nog altijd veel zwaarder dan de link met Omega Pharma-Quick Step.

Corrigeer