Zakenman verdrinkt na personeelsfeest

BRECHT - De 55-jarige Jos Lauryssen uit Brecht is donderdagnacht na een personeelsfeest van zijn bedrijf verdronken. Hij belandde met zijn auto in het kanaal nadat hij een verkeerd manoeuvre had gemaakt.

Jos Lauryssen is een begrip in Brecht. Zijn gelijknamige firma in sanitair, ventilatie, centrale verwarming en dakwerken stelt 225 mensen tewerk. Om de werklui te bedanken die de voorbije winter bij de klanten de herstellingen hadden uitgevoerd, hield hij een personeelsfeestje in brasserie De Goeien Tijd aan de Vaartdijk in Brecht.

Het feest draaide uit op een tragedie. Toen de zaakvoerder rond 4.30 uur vertrok, zette hij zijn auto wellicht in vooruit in plaats van achteruit. De Volvo dook in het kanaal. Een klant die even later de zaak verliet, merkte als eerste de wagen op.

'Toen ik de rode achterlichten zag, ben ik meteen Werner, de waard van de taverne, en een vriendin gaan roepen. Help, help, riep de bestuurder. Kom eruit, kom eruit, antwoordden wij. Ik zit vast, zei hij', vertelt Johan. 'Plots maakte de auto water en zonk in enkele seconden naar de bodem. Werner trok zijn T-shirt uit en sprong in het water. Hij probeerde Jos uit de auto te sleuren, maar dat mislukte.'

De duikers van de brandweer brachten de man op het droge, maar alle hulp kwam te laat.

Jos Lauryssen laat twee zonen, een vriendin en twee stiefdochters na. Hij wordt vrijdag in Sint-Lenaarts begraven.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio