Bookmakers zien Tom Dice vanavond makkelijk doorgaan naar finale

Het moét en het kán!

Het moét en het kán!

Foto: gbr

België mag vanavond luidop dromen. Tom Dice zingt om 21.40 uur zijn/ons liedje 'Me and My Guitar' en de bookmakers zijn er zeker van: België staat zaterdag, voor het eerst sinds Xandee in 2004, nog eens op het podium van het échte Eurovisiesongfestival. Tijdens de generale repetitie van gisteren liet hij alvast geen steken vallen.

Alles lijkt in het voordeel van Tom Dice te spelen. Vanaf dit jaar worden de punten voor de helft bepaald door professionals. Die zullen – hopelijk – niet voor hun buurland of voor het knapste grietje kiezen maar voor de beste songs. Ook in zijn voordeel: het eenvoudige decor van de Noorse organisatie pas perfect bij zijn intieme podiumact. En niet in het minst: het onstellend zwakke niveau van de eerste halve finale. De beste inzendingen moeten wachten op de tweede halve finale van donderdagavond. Een gunstige loting, dat hadden we in België al lang niet meer gehad.

Maar het ligt dus allemaal in de handen van Tom Dice, die brave jongen van 20 uit Eeklo. Als hij vanavond de mist in gaat, dan volgt het hele land. Al lijkt die kans klein. Tom heeft zijn liedje sinds hij anderhalve week geleden in Oslo aankwam zestien keer gerepeteerd op het podium van de gigantische Telenor-Arena. Zeventien keer eigenlijk, want zondagnamiddag gaven He and His Guitar een miniconcert in de privéresidentie van de Belgische ambassadeur in Noorwegen. Geen enkele keer was er een valse noot te horen. Er valt dus niet aan te twijfelen dat Tom ook vanavond zuiver zal klinken. En wie eerlijk is, zal vanavond zeggen dat het liedje van Tom bij de beste van de avond hoorde.

Goed geamuseerd
De steun van de bookmakers heeft Tom alvast. Een website die een round-up maakte van alle grote gokkantoren zet hem helemaal bovenaan. Het kennerspubliek dat het festival van hieruit volgt, ziet hem vanavond slechts als achtste eindigen. Maar die kenners zijn voor 80 procent homo’s en dus niét representatief voor het miljoenenpubliek dat Tom vanavond zal zien optreden.
En wat vond Tom zelf van de generale repetitie? ‘Ik heb me goed geamuseerd. Ik ben nog altijd zeer chill, er zijn hoegenaamd geen zenuwen en met de stem is alles nog steeds prima.’ Vandaag ziet hij trouwens zijn ouders terug, die net op tijd in de stad zijn om de halve finale bij te wonen.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees