Geblesseerde Sonck mist drie interlands

Geblesseerde Sonck mist drie interlands

Foto: © MARC GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wesley Sonck zal de komende drie interlands niet kunnen aantreden voor de Rode Duivels. De spits van Mönchengladbach brak vrijdagavond drie ribben na een duel met Wilfried Bouma van PSV en moet zes weken rusten.

,,De komende twee weken kan Sonck helemaal niets doen en daarna zal het nog eens vier weken duren voor hij opnieuw kan voetballen'', zegt clubarts Stefan Hertl. Sonck mist behalve de Duitse competitiestart ook de drie eerstvolgende interlands: vriendschappelijk tegen Griekenland (17 augustus) en voor de WK-kwalificatie tegen Bosnië-Herzegovina (3 september) en San Marino (7 september). Het blijft zelfs afwachten of de Ninovieter tijdig wedstrijdfit raakt voor de matchen tegen Spanje en Litouwen van 8 en 12 oktober.

,,Voorlopig hou ik er alleen rekening mee dat Sonck niet speelt tegen Griekenland'', zegt bondscoach Aimé Anthuenis. ,,Zes weken, dat kan altijd wat meer of wat minder zijn. Dat moeten we binnen enkele weken bekijken. Dit is heel jammer voor Wesley. Gelukkig spelen Buffel en Pieroni weer en Mpenza is opnieuw beschikbaar.''

Sinds Sonck in januari overstapte van Ajax naar Mönchengladbach kende hij al heel wat pech. In maart stond hij een tijdje aan de kant met problemen aan de nierstreek en in april moest hij geopereerd worden voor aan de lies. ,,Na die operatie was Sonck nu net weer op niveau'', zegt zijn trainer Horst Köppel. De laatste keer dat Sonck nog kon spelen bij de Rode Duivels dateert intussen al van België-Servië op 17 november 2004.

(GDV)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.