De mooiste spatiefout: Nijntje kussen voor 5 euro

De mooiste spatiefout: Nijntje kussen voor 5 euro

Foto: rr

Het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) heeft de 'beste' onjuiste spatie van 2010 gekozen. Die komt voor in een folder van een winkel waarin staat: 'Nijntje kussen voor 5 euro'. Terwijl er eigenlijk had moeten staan: 'Nijntjekussen voor 5 euro'.

Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) strijdt al sinds 2004 op een vrolijke manier tegen het onjuiste gebruik van spaties in Nederlandstalige teksten. Elke dag plaatst SOS de oogst aan foutieve spaties op haar website.

De voorbije maand organiseerde SOS de verkiezing van de 'beste' onjuiste spatie van 2010. Die twijfelachtige eer viel het 'Nijntje kussen' te beurt. Vijf euro kostte die activiteit bij warenhuisketen Vroom & Dreesman (V&D), terwijl men eigenlijk bedoelde dat een kussen met de afbeelding van het figuurtje van Dick Bruna (Nijntjekussen) zoveel kostte.

Een andere grappige was deze: 'Actie politie levert elf duizend euro op'. Een elfje dat 1.000 euro wint?

En wat vindt u van deze? Taal spel van de Hema, waarbij deze supermarkt op de doos schrijft: 'Leer op een leuke manier woorden samen te stellen.' Fout samenstellen, dus. Moet Taalspel zijn.

Ook een goede: 'Bezoekers passen in de blauwe doos a.u.b.' Dat moeten kleine bezoekers zijn.

En gezien bij Ikea: 'Salade bar'. Is de salade daar inderdaad zo slecht?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees