Nieuwe slapstickversie van The Pink Panther volgende zomer in de bioscoop

Inspecteur Clouseau gaat weer klungelen

Peter Sellers zal zich misschien omdraaien in zijn graf, maar inspecteur Clouseau en The Pink Panther duiken volgend jaar weer op in de bioscoop, met aan het roer de Amerikaanse komiek Steve Martin. Wij gingen een kijkje nemen op de set in Parijs.
Ruim 40 jaar geleden liet regisseur Blake Edwards een animatiefiguurtje ontwerpen om de begingeneriek van zijn detectivefilm met Peter Sellers wat op te vrolijken. De grappige roze panter en het bijbehorende deuntje sloegen in als een bom en groeiden in een mum van tijd uit tot echte cultuuriconen. Na de dood van Peter Sellers in 1980 verdween ook Clouseau naar de achtergrond (behalve in ons land dan, dankzij de broertjes Wauters), maar naar aanleiding van de veertigste verjaardag van het figuurtje kreeg de Amerikaanse komiek Steve Martin het idee inspecteur Clouseau weer tot leven te wekken.

Draaien in Parijs

Een wereldberoemde voetbalspeler wordt dood aangetroffen. Zijn kostbare ring is verdwenen, met de onschatbare diamant Pink Panther. De Franse regering roept de hulp van een superdetective in om de zaak op te lossen, maar als die niet beschikbaar blijkt, komen de onhandige inspecteur Clouseau (Steve Martin) en zijn assistent Ponton (Jean Reno) op de proppen.

Het startsein voor een hele reeks slapsticktoestanden, te oordelen tenminste naar de fragmentjes die we al te zien kregen tijdens ons setbezoek op de Sorbonne in Parijs. De statige wereldberoemde universiteit is gedurende enkele weken omgevormd tot politiebureau. ,,We hebben al verscheidene scènes opgenomen in Amerika, maar het is heerlijk nu ook enkele weken te kunnen draaien in Parijs'', vertelt Steve Martin.

Hij geeft toe dat de erfenis van Peter Sellers een zware is. ,,Helemaal in het begin lag er veel druk op mijn schouders, maar dan ben ik begonnen met de ruwe versie van het scenario te herschrijven en heb ik er heel wat gekke ideetjes van mezelf in kunnen stoppen. Nu voel ik me helemaal op mijn gemak. Het interesseert me helemaal niet Peter Sellers te imiteren, ik breng mijn eigen inspecteur Clouseau. Maar tegelijkertijd is deze film wel een hommage aan Sellers.''

Beyoncé heeft slappe lach

Martin heeft alvast een geheim wapen om ook de jeugd naar de bioscoop te lokken: zangeres Beyoncé Knowles vertolkt de oogverblindende popster Xania, het vriendinnetje van de vermoorde voetballer en één van de hoofdverdachten.

Maar moest Beyoncé niet in de studio zitten met Destiny's Child? ,,Wees gerust, in november komt ons nieuwe album uit'', zegt Beyoncé. ,,Maar toen ik dit aanbod kreeg en zag welke schitterende acteurs meededen, kon ik niet anders dan de opnames van de nieuwe cd even te onderbreken. Acteren is één van mijn grote liefdes en ik moést hier gewoon bij zijn.''

Beyoncé acteerde al in de derde Austin Powers-film met Mike Myers, maar Steve Martin blijkt toch nog een straffere komiek. ,,De eerste opnamedagen was ik te nerveus om de slappe lach te krijgen, maar nu is het de hele tijd raak'', lacht Beyoncé. ,,Gisteren had ik een scène met Steve waarin hij een pikant drankje naar binnen slaat en zijn haar in brand vliegt. Ik verzeker je, dan koeltjes sexy te staan wezen is héél moeilijk.''

Het resultaat ziet u in de zomer van 2005.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees