Omstreden start voor racepiste

AFFLIGEM - Burgemeester Leo Guns van Affligem geeft aan de politie opdracht toe te zien dat de uitbater van een racebaan voor telegeleide wagentjes zich houdt aan de door de gemeente opgelegde voorwaarden.

Dat zei hij nadat op de gemeenteraad oppositieraadslid Stijn Stassijns kritiek had geuit op het feit dat het schepencollege een eerdere weigering voor de racepiste herzag. De piste ligt in de Kouter, naast de brug over de E40. Er staan geen huizen binnen een straal van 200 meter. ,,De piste werd afgelopen zondag al een eerste maal gebruikt en wij vrezen dat dat de rest van de zomer elke zondag het geval zal zijn'', aldus Stassijns. Die wijst er ook op dat de Kouter een van de weinige door wandelaars en fietsers geliefde en rustige stukjes groen is. Al is die 'rust' relatief met het lawaai van de E40.

Guns antwoordde dat er aan de uitbater duidelijke voorwaarden werden opgelegd. Zo mogen aan het terrein geen infrastructuurwerken gebeuren, mag er slechts één zondag per maand op de (met kunstmatten aangelegde) racepiste geoefend worden en mag er ook slechts één keer per jaar een evenement plaatsvinden. Dat laatste is gepland op 6, 7 en 8 augustus. De toestemming kwam er ook pas nadat de dichtstbijzijnde buur zich akkoord had verklaard. Intussen blijken de organisatoren in de Kouter twee grote containers te hebben neergepoot. Volgens Stassijns zouden de liefhebbers van deze hobby beter uitwijken naar een industrieterrein of naar de Bellekouterhal.

(RDS)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio