Bezoekerscentrum gaat vandaag open

Het bezoekerscentrum gaat begin juli open. Op een bezoekje aan de kruidentuin is het nog wachten, want de bouwvergunning werd geweigerd. Ook de beloofde subsidies zijn er nog niet.

Het gemeentebestuur tastte al behoorlijk diep in de portemonnee om de uitbouw van de historische site mogelijk te maken. Zo werd er een kortfilm gemaakt, kwamen er informatieborden, kwam er een dorpsonthaalpunt aan de schandpaal en werd een bezoekerscentrum ingericht.

Aan het project hangt een kostenplaatje van een paar honderdduizend euro, maar van de beloofde subsidies werd tot dusverre amper iets doorgestort. Dat gebeurt wellicht pas de komende maanden, want de gemeente Maldegem moet eerst zelf haar financiële verplichtingen nakomen. Maldegem moet eerst zo'n 50.000 euro doorstorten aan de gemeente Sluis-Oostburg (die het Europese Roma-project coördineert) om subsidies terug te krijgen. Het geld was niet ingeschreven op de gemeentebegroting, maar wordt nu wel uitgetrokken.

Het bezoekerscentrum is open van 1 juli tot en met 30 september en draait op vrijwilligers en gemeentepersoneel.

Bezoekers kunnen kijken naar de kortfilm

Het Bladelinmysterie

en in de exporuimte info krijgen over de geschiedenis van Middelburg en Pieter Bladelin. Ook worden archeologische vondsten getoond. Op de site van het vroegere kasteel moest een kruidentuin komen, maar de bouwvergunning werd geweigerd. De provincie kocht de gronden wel al. (KCM)

Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, 13.30 tot 17 uur en op 1 en 3 juli (9 tot 17 uur), 10 en 11 juli, 14 en 15 augustus (13.30 uur tot 17 uur).

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio