'Die drie brachten ons veel bij'

Zulte Waregem en Francky Dury namen afscheid van Verschuere, Dindeleux en De Vlieger

Frederic Dindeleux en doelman Geert De Vlieger na de wedstrijd tegen Genk. Samen met Mathieu Verschuere nemen ze afscheid bij Zulte Waregem belga
Foto: © VIRGINIE LEFOUR

ZULTE - Zulte Waregem speelde in zijn laatste thuismatch van het seizoen 2-2 gelijk tegen RC Genk. De avond stond vrijdag volledig in het teken van het afscheid bij van Geert De Vlieger, Mathieu Verschuere en Frederic Dindeleux.Nu vrijdag speelt Zulte Waregem nog uit bij FC Brussels, maar de laatste thuismatch was al het grote afscheid voor de drie bij de fusieclub.

Doelman Geert De Vlieger (36) en de Fransen Mathieu Verschuere (36) en Frederic Dindeleux (34) zoeken straks andere oorden op.

Dindeleux en Verschuere zoeken een club op een lager niveau, gewezen Rode Duivel De Vlieger hoopt in de eerste klasse aan de slag te blijven.

Voor de wedstrijd ontrolden de fans spandoeken voor het drietal en kregen ze een ingelijste foto van zichzelf als speler van Zulte Waregem. Na affluiten volgde een ereronde.

'Die drie verdienen dat ook', zei trainer Francky Dury.

'Het zijn spelers die ons alledrie heel veel hebben bijgebracht. Het is niet mijn gewoonte om een wissel te doen alleen maar om een wissel te doen, maar deze jongens hebben veel gedaan voor Zulte Waregem.'

Dindeleux en Verschuere begonnen aan de match en werden vervangen. Geert De Vlieger, die de laatste weken in doel opgevolgd is door Sammy Bossut, bleef op de bank.

'Maar als het mogelijk was geweest, dan had ik Geert ook nog willen in de ploeg brengen. Hij heeft ons vorig seizoen toch aan een mooi Europees parcours geholpen. De twee Fransen hebben hier een ongelooflijke attitude getoond. Verschuere is de meest professionele speler waar ik ooit met samenwerkte.'

Tegen Genk kwam Zulte Waregem in het eerste kwartier 0-2 achter. Maar de negentienjarige Janis Coppin (de ex-spits van Roeselare mocht na een aantal korte invalbeurten de tweede helft meespelen) en Leye met zijn vijftiende van het seizoen zorgden nog voor een gelijkspel.

Ook in de twee vorige thuismatchen tegen Club Brugge en Charleroi kwam Zulte Waregem terug na 0-2 in de tweede helft.

'Maar we mogen daar geen gewoonte van maken', aldus Dury. 'De eerste helft was slecht en de spelers zaten diep aan de rust. Maar ik moet ze feliciteren voor de mentaliteit waarmee ze in de match zijn gebleven en nog terug zijn gekomen.'Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio