WIELRENNEN

WIELRENNEN

ELITE Z/C & BELOFTEN

SINAAI JEF DE BOECK Een vijftal bestaande uit Tim Vercauteren, Koen Van De Velde, Steven Thys, Robby De Roos en Jurgen Van Loocke stak al direct het vuur aan de lont.

Het peloton met een waakzame Guy Smet liet echter niet begaan. Na de verwachte hergroepering probeerden de plaatselijke renner Willem De Greyt, de Bulgaar Bogdan Stoytchen en Robby Meul op hun beurt de offensieve molen op gang te krijgen. Zonder succes evenwel.

Een aanval met Mattias Nys en Robby Weemaes werd al even snel gecounterd. Het bleef wachten op de beslissende aanval. Onder impuls van Guy Smet kwam die na twee derde wedstrijd dan toch op gang. Smet kreeg versterking van zijn ploegmakker Patrick Van Roosbroeck, Jef De Boeck, Jarno Van Guyse en Gunter Sterck.

In de slotkilometers probeerde Smet verschillende keren zijn metgezellen te verschalken. Hij kreeg echter geen vrijgeleide. Het pleit werd inderdaad in de sprint beslecht. Daarbij toonde Jef De Boeck zich net iets sneller dan Jarno Van Guyse en het duo Smet-Van Roosbroeck.

Na Gunter Sterck werd Stoytchen afgescheiden zesde voor premiekaper Jurgen Van Loocke.

(ms)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio