Overvaller slaat Guy Spitaels neusbreuk

Overvaller slaat Guy Spitaels neusbreuk

Foto: belga

BRUSSEL / UKKEL - Voormalig PS-kopstuk Guy Spitaels is door een overvaller in het ziekenhuis geslagen. De 79-jarige minister van Staat keerde donderdag omstreeks 19.30 uur huiswaarts na een bezoek aan de Brusselse boekenbeurs. Dicht bij zijn woning in Ukkel werd hij door een overvaller verrast.

De boef had het gemunt op de portefeuille van Spitaels, maar die liet niet zomaar begaan. Zijn weerstand deed de overvaller in woede uitbarsten. De jongeman diende Spitaels rake vuistslagen en trappen met beide voeten toe, tot de politicus erbij neerviel. Spitaels werd met een gebroken neus en blauwe plekken in het ziekenhuis opgenomen

Guy Spitaels kende zijn politieke hoogdagen in de jaren 80 als vicepremier onder Wilfried Martens (toen CVP). Maar de jaren 90 luidden voor hem het begin van het einde in met het Agusta-omkoopschandaal en de zaak-Dassault. In 1998 kreeg Spitaels het politieke genadeschot toen hij door het hof van Cassatie veroordeeld werd tot meer dan twee jaar voorwaardelijk en niet meer verkiesbaar werd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees