Nieuwe Tripel en een Specialleken

Nieuwe Tripel en een Specialleken
OPSTAL - De Opstalse Bierpallieters, een afdeling van de Objectieve Bierproevers, zijn klaar met het derde brouwsel van hun Opstalse Tripel. De Bierpallieters brouwden het bier bij brouwerij Angerik in Dilbeek. ,,Geen zoetigheden, maar een lekker bitter bier'', vat woordvoerder Pieter Pannekoeck samen.

Het derde brouwsel van de Opstalse Tripel is goed voor achthonderd liter donkerbruin bier van zeven graden. Pieter Pannekoeck: ,,De grondstoffen van het mengsel bestaan uit ongeveer 260 kilogram granen en mouten, waaronder pilsmout, gebrande caramout en gebrande chocolademout. Een eigen gistcultuur van de brouwer werd toegevoegd. Ook een aantal kruiden, waaronder koriander, ontbreken niet. Tijdens het koken werden twee soorten Belgische hop toegevoegd. Na een gistingsperiode van twee weken, heeft het bier twee maanden gerijpt.''

Na de Opstalse Tripel willen de Bierpallieters eind deze maand, tijdens het Weekend van de Spontane Gisting op 29 en 30 mei in het Beukenhof (Broekstraat), uitpakken met een nieuw bier: Opstals Specialleken. ,,Bij 180 liter Opstalse Tripel voegden we twintig kilo Schaarbeekse krieken. Na een lageringstijd werd dit bier hergist, gebotteld en Opstals Specialleken gedoopt.'' (PDC)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio