Autoprogramma neemt bijzondere kerstaflevering op

'Top Gear' in het spoor van de Drie Koningen

'Top Gear' in het spoor van de Drie Koningen

Foto: bbc

De presentatoren van 'Top Gear' gaan de drie wijzen uit het Oosten achterna. Ze willen in een resem sportwagens naar Bethlehem rijden. Een helse tocht en niet zonder gevaren.

Geen moeite is te veel voor de heren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. Zeker niet als ze weer in de een of andere fijne bolide een gekke uitstap mogen maken. En het is weer zo ver. Om de kerstspecial van het razend populaire autoprogramma wat luister bij te zetten, sloegen de heren de Bijbel open en beslisten ze om in de voetsporen van de Drie Koningen te treden en de beroemde tocht van Caspar, Melchior en Balthasar opnieuw te maken. Hoe ze dat precies zullen doen, wil de BBC nog niet bekend maken.

Ook door Irak?

De BBC wil wél verklappen dat ze in 'een resem sportwagens' zullen rijden. Welke route ze exact zullen volgen, is niet bekend. Maar de exacte route volgen zal moeilijk worden, simpelweg omdat die niet duidelijk beschreven staat in de Bijbel. Er staat enkel geschreven dat de drie uit het Oosten kwamen, een ster volgden en in Bethlehem eindigden om de pasgeboren Messias te begroeten.

Zeker is dat de Top Gear-presentatoren door Zuid-Turkije, Jordanië, Syrië en Israël zullen rijden. Ook de westelijke Jordaanoever, een onderdeel van de Palestijnse gebieden waar Bethlehem ligt, zullen ze uiteraard doorkruisen. Volgens Britse media zou ook Irak hen te wachten staan, maar is het nog de vraag of ze zo'n groot risico zullen nemen. Echt veilig rijden is het daar niet.

Zelfs naar de Noordpool

Het is niet de eerste keer dat de heren een grote buitenlandse trip maken. In het verleden maakten ze ook al een ommetje langs de Verenigde Staten, Vietnam, Botswana en Bolivia. Ooit probeerden ze om als eersten in de wereld met een aangepaste wagen naar de Noordpool te rijden. Clarkson en May slaagden er uiteindelijk met de nodige moeite in en legden het hobbelige parcours zelfs sneller af dan Richard Hammond met een hondenslee. Wereldwijd kijken naar schatting 350 miljoen kijkers naar het programma.

Corrigeer

MEER NIEUWS