Burgemeester duwt kartellijst CD&V/N-VA

DENDERLEEUW - Huidig burgemeester Mark Van der Poorten zal lijstduwer zijn op de kartellijst van de CD&V/N-VA in Denderleeuw. Dat Van der Poorten helemaal onderaan de lijst gaat staan, betekent echter niet dat hij niet meer voor de burgemeesterpost gaat.

Jonge talenten

,,Als ik het vertrouwen krijg van de kiezer, zal ik het ambt van burgemeester niet afslaan maar dat geldt ook voor onze lijsttrekker Jan De Nul, momenteel schepen van Financiën, Jeugd en Cultuur.'' De partij treedt dus met twee kandidaat-burgemeesters naar voren in oktober. Er zijn meerdere redenen waarom Van der Poorten als lijstduwer fungeert.

,,We willen voldoende ruimte bieden aan onze kartelpartner N-VA, die drie plaatsen binnen de top tien mag invullen. Bovendien wilden we ook enkele nieuwe, jonge talenten een kans bieden. Ik klamp me niet halsstarrig vast aan de macht en ga zonder probleem die laatste plaats invullen ten voordele van anderen die dan bovenaan meer ruimte krijgen. ,,

''Ik ga er namelijk vanuit dat als de kiezer mij wil vinden, die mij wel zal vinden, ook al is dat onderaan op de lijst.''

Naast lijsttrekker Jan De Nul (CD&V), vervolmaken Marleen Van der Hoeven (CD&V) en Erna Scheerlinck (NVA) de top drie. (NV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio