De Giant Bar: een Quick in het klein

De Giant Bar: een Quick in het klein

De nieuwe vondst van Quick: de Giant Bar, voor een nóg snellere hap. Foto: © Marc Herremans - Corelio

FASTFOOD - Hamburgerketen Quick heeft in het Centraal Station in Brussel een nieuwe vestiging geopend: de allereerste Giant Bar. Dat is een soort van mini-Quick, met een beperkt gamma van vooral hamburgers en frieten, bedoeld voor voorbijgangers die een écht snelle hap willen.

De Giant Bar is met zijn 100 m² vijf keer zo klein als een doorsnee-Quick. De prijzen zijn er net dezelfde als bij de grote broer, maar op het menu staan geen slaatjes, geen visbereidingen en al evenmin desserts of koffie. Wél gewone hamburgers en Giants, in een aantal varianten die de andere Quicks niet kennen. De hamburgers liggen niet op een warmhoudplaat, maar worden vers voor de neus van de klant bereid. Die moet ook zélf zijn frisdrank nemen.

Met de Giant Bar wil Quick ook op kleinere oppervlaktes hamburgers gaan verkopen. Een klassiek Quick-restaurant haalt een jaaromzet van 1 à 2 miljoen euro. Met de Giant Bar in het Centraal Station mikt franchisenemer Emmanuel Visart, die ook al een Quick heeft aan het Zuidstation, op zo'n 560.000 à 600.000 euro. Dat zijn ongeveer 80.000 klanten, of ruim 200 per dag. Zij kunnen hun hamburger meenemen in een zak of ter plekke opeten, al zijn er maar een achttiental zitjes.

De Giant Bar beperkt zich tot hamburgers omdat voor slaatjes, vis en dergelijke een aparte keukenruimte nodig is, met specifieke toestellen. Dat alles kost natuurlijk ook meer. De naam 'Giant Bar' is volgens algemeen directeur Annick Van Overstraeten gekozen omdat de Giant (de Quick-tegenpool van de Big Mac van Mc Donald's) nu eenmaal het populairste product van de keten is: zes klanten op de tien nemen er een, wat betekent dat er elke dag 26.000 van verorberd worden in België.

Volgens Van Overstraeten heeft Quick plannen voor nog meer Giant Bars, maar wil de hamburgerketen eerst nagaan hoe de allereerste het doet.

De nieuwe Giant Bar is gevestigd aan de nieuwe Magdalena-uitgang van het Brusselse Centraal Station, die naar de Grote Markt leidt. Het station onderging onlangs een uitgebreide renovatie. Bedoeling is dat er zo'n 35 handelszaken komen, waarvan vijftien winkels voeding aanbieden, van broodjes over pralines tot pizza's.Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees