Cédric Van Branteghem eindigt laatste in halve finale 400 meter

Cédric Van Branteghem geeft de hele wereld afspraak op de twee volgende Spelen. In Athene was zijn liedje in de halve finale uitgezongen. Allerlaatste in een heel slechte 46'23". ,,Wat wil je, ik was maanden geblesseerd."

Het is me toch een kerel, die Cédric Van Branteghem! Hoe hij de pers te woord stond: in ontblote bast, lange haren tot op zijn schouders, drie of vier kettinkjes rond zijn hals en met een grijns van heb-ik-jou-daar. ,,Het ging niet super, aar het ging gewoon niet beter. Misschien was ik eergisteren iets te rap vertrokken en gisteren iets te traag. Ik had te weinig wedstrijdritme en ik had ook moeite om de wedstrijd in te delen."

Dat zal wel, 46'03" is mijlenver boven zijn Belgische record van 45'02". Eenentwintigste tijd van de vierentwintig deelnemers, da's duidelijk. Minder goede tijd ook dan in de kwartfinale. ,,Ik heb mezelf niks te verwijten, ik ben daar zeer realistisch in, dus kan ik me er makkelijk bij neerleggen en ben ik niet ontgoocheld. De hele tijd ben ik aan het lachen. En dat is misschien een beetje raar, zeker toen ik met een grote smile op de tv opstapte. Misschien besef ik morgen wel wat ik gemist heb."

,,Enfin, ik had met 2002 en 2003 twee fantastische seizoenen achter de rug. Met dit brolseizoen met een paar blessures heb ik er toch uitgehaald wat erin zat, zoals mijn op één na beste tijd in Zwitserland een paar weken geleden. Ik vind het hier nog niet zo slecht van mezelf, want ik ben toch bij de laatste zestien op de Spelen. Als ik hier zonder mijn blessure mijn Belgische recordtijd loop, was ik wel geplaatst voor de finale: de minst goede ging naar de finale met 45'27". Ik wil nog acht jaar voortdoen, dus geef ik jullie afspraak op de twee volgende Spelen. Zo, en nu ga ik met mijn vrienden een pintje drinken, want bij de pakken blijven neerzitten heeft ook geen zin."

(VWF)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.