Burgemeester Patrick Lansens niet langer parlementslid

Burgemeester Patrick Lansens niet langer parlementslid

Burgemeester Patrick Lansens. Foto: © Veo

KOEKELARE - De Koekelaarse burgemeester Patrick Lansens (SP.A.) is niet langer parlementslid in het federale parlement van België omdat Johan Vande Lanotte zijn ambt opnieuw opneemt.

Sinds het voorbije weekend is Johan Vande Lanotte de nieuwe voorzitter van de SP.A. Hij neemt ontslag als minister, maar keert als federaal parlementslid terug.

,,Ik was opvolger in het federale parlement van Johan Vande Lanotte sinds 14 juli 1999. Aan dit mandaat van zes jaar komt nu een einde omdat Johan Vande Lanotte nu opnieuw zit zitje inneemt'', zegt Patrick Lansens. ,,Ik werd donderdag op de hoogte gesteld door Johan Vande Lanotte tijdens een gesprek op zijn kabinet. Als je opvolger bent, dan weet je dat dit kan gebeuren.''

,,Het komende jaar zal ik voltijds burgemeester van Koekelare zijn en mij daarbij ook honderd procent voor inzetten. Ik neem de tijd om mij maximaal op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 voor te bereiden. De vele contacten die ik kon opbouwen tijdens mijn zes jaar in het federale parlement zijn natuurlijk geenszins verloren en zullen ook de komende periode nog van pas komen voor een aantal Koekelaarse dossiers'', aldus de Koekelaarse burgemeester.

,Ik kreeg trouwens de garantie van de nieuwe SP.A.-voorzitter dat ik bij de volgende parlementsverkiezingen, die normaal gezien in mei 2007 plaatsvinden, opnieuw in aanmerking kom voor een verkiesbare plaats op de lijst. Zo zie je maar dat de verschuivingen aan de SP.A-top ook gevolgen hebben tot in Koekelare'', aldus nog burgemeester Lansens.

Patrick Lansens krijgt het komende jaar extra tijd om zich volledig toe te leggen op de slag om de burgemeesterssjerp van oktober volgend jaar. Hij is ondertussen tien jaar burgemeester. Onder impuls van de Koekelaarse burgemeester steeg de plaatselijke SP.A.-afdeling bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen van 18 naar 33% van de stemmen en van drie naar zeven zetels. Patrick Lansens zelf behaalde toen een recordaantal voorkeurstemmen.

(KRV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio