Emile Mpenza opnieuw beschikbaar voor nationale ploeg

Emile Mpenza opnieuw beschikbaar voor nationale ploeg
De Koninklijke Belgische Voetbalbond meldt dat Emile Mpenza (Hamburg) contact heeft opgenomen met bondscoach Aimé Antheunis. De speler heeft hem laten weten dat hij zich opnieuw beschikbaar stelt voor de nationale ploeg.
De bondscoach heeft daarvan akte genomen. ,,Zowel Mpenza als de bondscoach zullen zich verder onthouden van alle commentaar", aldus nog de mededeling van KBVB-woordvoerder Nicolas Cornu.

Mpenza kwam op 18 februari tegen Frankrijk (0-2) voor het laatst in actie voor de Rode Duivels. Hij telt inmiddels 42 selecties en scoorde 14 keer voor de nationale ploeg.

De jongste van de broers Mpenza besliste in april, een week voor de vriendschappelijke ontmoeting met Turkije (2-3), om persoonlijke redenen voor onbepaalde tijd niet meer te spelen voor België. Die persoonlijke redenen hadden onder meer te maken met de rellen na de wedstrijd van Standard op AA Gent (14 maart 2004), waarin de scheidsrechter een strafschopfout op Mpenza onbestraft liet. Nadien noemde Mpenza het Belgisch voetbal corrupt.

Deze zomer verruilde Emile Mpenza Standard voor het Duitse Hamburg SV. De Bundesligaclubploeg staat na acht speeldagen op de laatste plaats en stuurde voorbije zondag trainer Klaus Topmöller de laan uit. Dit seizoen kwam Mpenza bij zijn nieuwe club slechts eenmaal tot scoren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.