Zaal Hartenberg wordt gerenoveerd

EIGENBILZEN - Dirk Van Mechelen (VLD), de Vlaamse minister voor Monumentenzorg, heeft het licht op groen gezet voor de renovatie van de geklasseerde zaal Hartenberg in Eigenbilzen. Het gewezen gemeentehuis, dat nu dienst doet als feest- en toneelzaal, krijgt een grondige opknapbeurt.

Zaal Hartenberg dateert uit het begin van de 20ste eeuw en is dringend aan een facelift toe. Volgens burgemeester Johan Sauwens (CD&V) koestert het stadsbestuur al jaren plannen om het gebouw te renoveren.

Zo bestaan er plannen om het sanitair, de keuken, de verwarming en de bar in een nieuw kleedje te steken. Daarnaast wordt in het gebouw een polyvalente zaal voor ongeveer tweehonderd bezoekers ondergebracht. De bouwvergunning en de plannen zijn goedgekeurd door het provinciebestuur en de administratie van Monumenten en Landschappen. Maar omdat de feestzaal in 2002 werd erkend als beschermd monument liep de uitvoering ervan vertraging op. Daartegenover stond dat het gebouw in aanmerking kwam voor subsidies van de Vlaamse regering. Die financiële middelen komen er nu. Van Mechelen kent een subsidiebedrag van bijna 1,2 miljoen euro toe aan het renovatieproject. Het stadsbestuur zelf past ongeveer 300.000 euro bij.

,,We plannen de aanstelling van de aannemer in de tweede helft van dit jaar. Wellicht kunnen de werken nog voor het einde van 2006 van start gaan'', zegt Sauwens. (STM)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio