,,Met Grégoire en extra spits raken we hier uit''

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte blijft kalm na één op zes

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte blijft kalm na één op zes

Datti scoorde zijn eerste voor AA Gent, maar dat volstond niet voor de zege. Foto: © Photo News

AA Gent is het nieuwe seizoen met een rampzalige één op zes gestart. Nadat de Buffalo's zich hadden laten verrassen door Zulte Waregem, deden ze tegen een zwak La Louvière zichzelf de das om. Gent baalde na de 1-1, niet het minst doelman Herpoel.

,,Ik heb liever dat ze mijn doel een hele match bestoken dan een wedstrijd waarin ze een keer voor doel verschijnen en scoren. Dat is een nachtmerrie voor een doelman'', sprak hij.

Voorzitter Ivan De Witte slaat nog niet in paniek, ook al heeft hij met zijn club de steile ambitie zich in de topvier te nestelen.

,,We moeten kalm omgaan met deze één op zes'', predikt hij. ,,Het positieve van de wedstrijd tegen La Louvière was dat we het eerste uur goed speelden en het 0-2 of 0-3 had kunnen zijn. Daar moeten we ons aan optrekken en verder op bouwen.''

,,Met Christophe Grégoire als aanwinst en nog een extra spits raken we hier wel uit. Voeg daarbij dat Sandy Martens terugkeert en Zoko nog geblesseerd is, en we moeten voldoende gewapend zijn.''

Tegen Cercle Brugge krijgt Gent volgende week een derde kans om zijn eerste driepunter van het seizoen te maken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.